Rum je nastao destilacijom na plantažama šećerne trske u Karibima početkom sedamnaestog stoljeća, i uživao je dugu povijest u popularnoj kulturi kao omiljeno piće gusara, mornara i turista na "tropskim" odmorima.
Dok rani opisi rum nazivaju "vruć, paklen i strašan liker", danas znamo rum najviše kao bazni sastojak u mnogim koktelima kao što su Mai tai, Blue Hawaii, Pina Colada, itd. Međutim, iako je rum najveći ugled stekao kao jedan od sastojaka raznih alkoholnih mikseva i u slatkim pićima, specifična aroma i okus, će mnogima biti izazov i tadovoljstvo da ga pije samoga.
Ana Trade ima zavidan izbor u svojoj ponudi ruma, bilo da se radi o komercijalno prilagodljivim etiketama ili rijetkim i ekskluzivnim vrstama ruma.
Radi se o prirodnom rumu, koji odležava 15 godina u različitim bačvama,
odnosno metodom solera, koja u završnici rumu daju specifičan miris i
okus.
Naime, prirodni rumovi su posljednjih godina postali trend kako u svijetu tako i kod nas, koji su produkt destilacije na bazi šećerne trske, a po ocjeni Engleza, Francuza i Španjolaca, jedan je od najkvalitetnijih destilata.
Jedna dobro sačuvana i zaštićena tajna u srcu Perua, zemlji sa bogatom prirodom i poviješću još od starih Inca, čini ovaj destilat od šećerne trske tako posebnim.
Sama klima i sunce koje svakodnevno miluje šećernu trsku ekstravagantne kvalitete, može na kraju dati proizvod, kao što je rum Millonario. Slatkasti bouquet, snažno tijelo i jačina, sve je to rezultat duge i kontrolirane fermentacije melase šećerne trske.
Destilacija i odležavanje u hrastovim bačvama, po sistemu solera, garancija su, da ovaj rum za duže vrijeme sačuva sve svoje osobine, kao i samu njegovu mekoću.
Treba ga degustirati uz kvalitetnu crnu čokoladu ( 60% do 70 % cacao) i dobru cigaru, u čaši tulipanskog oblika. U zimskom periodu, rum Millonario poslužuje se na normalnoj sobnoj temperaturi, a ljeti i sa malo leda.
Svaka boca je zaštićena i opletena sa listovima od palme “Toquilla”, po staroj metodi kao što su to radile Peruanke u nekim starim vremenima.
Obitelj Botran već više od šest desetljeća je kreator ovog
visokokvalitetnog i jedinstvenog ruma u Gvatemali.
Počevši s ručnim izborom izbor sorti šećerne trske uzgojenih na veliki visinama, pa sve do jedinstvenog sporog procesa starenja u visoravnima, obitelj je stvorio poseban stil koji je bogate povijesti i složenosti.
U ponudi su industrijski rumovi bijeli, zlatni i tamni, kao i Vintage od 12,15 i 21 godinu.
Takođe je u ponudi verzija Spised, Overprofi 70%, kao i zlatni pobjednik u kategoriji Cream Liqer.
2020@Copyright ANA TRADE POREČ - All right reserved. Created by ProBiz