RUM

Rum je nastao destilacijom na plantažama šećerne trske u Karibima početkom sedamnaestog stoljeća, i uživao je dugu povijest u popularnoj kulturi kao omiljeno piće gusara, mornara i turista na "tropskim" odmorima. 

Dok rani opisi rum nazivaju "vruć, paklen i strašan liker", danas znamo rum najviše kao bazni sastojak u mnogim koktelima kao što su Mai tai, Blue Hawaii, Pina Colada, itd. Međutim, iako je rum najveći ugled stekao kao jedan od sastojaka raznih alkoholnih mikseva i u slatkim pićima, specifična aroma i okus, će mnogima biti izazov i tadovoljstvo da ga pije samoga. 

Ana Trade ima zavidan izbor u svojoj ponudi ruma, bilo da se radi o komercijalno prilagodljivim etiketama ili rijetkim i ekskluzivnim vrstama ruma.

Rum MILIONARIO 15 y.o

Radi se o prirodnom rumu, koji odležava 15 godina u različitim bačvama, odnosno metodom solera, koja u završnici rumu daju specifičan miris i okus.

Naime, prirodni rumovi su posljednjih godina postali trend kako u svijetu tako i kod nas, koji su produkt destilacije na bazi šećerne trske, a po ocjeni Engleza, Francuza i Španjolaca, jedan je od najkvalitetnijih destilata.

Jedna dobro sačuvana i zaštićena tajna u srcu Perua, zemlji sa bogatom prirodom i poviješću još od starih Inca, čini ovaj destilat od šećerne trske tako posebnim.

Sama klima i sunce koje svakodnevno miluje šećernu trsku ekstravagantne kvalitete, može na kraju dati proizvod, kao što je rum Millonario. Slatkasti bouquet, snažno tijelo i jačina, sve je to rezultat duge i kontrolirane fermentacije melase šećerne trske.

Destilacija i odležavanje u hrastovim bačvama, po sistemu solera, garancija su, da ovaj rum za duže vrijeme sačuva sve svoje osobine, kao i samu njegovu mekoću.

Rum `Milionario 15 y.o`, Ana Trade, Poreč, Istra
Kandirano voće, suhe šljive, kakao, kokos, karanfil, klinčići, sastojci su koji se osjete u mirisu, a na nepcu čokolada, toffee (kandirana šećerna trska), note šećerne melase, suhe grožđice i u završnici jednu punoću i zaobljenost.

Treba ga degustirati uz kvalitetnu crnu čokoladu ( 60% do 70 % cacao) i dobru cigaru, u čaši tulipanskog oblika. U zimskom periodu, rum Millonario poslužuje se na normalnoj sobnoj temperaturi, a ljeti i sa malo leda.

Svaka boca je zaštićena i opletena sa listovima od palme “Toquilla”, po staroj metodi kao što su to radile Peruanke u nekim starim vremenima.


Rum BOTRAN

Obitelj Botran već više od šest desetljeća je kreator ovog visokokvalitetnog i jedinstvenog ruma u Gvatemali.

Počevši s ručnim izborom izbor sorti šećerne trske uzgojenih na veliki visinama, pa sve do jedinstvenog sporog procesa starenja u visoravnima, obitelj je stvorio poseban stil koji je bogate povijesti i složenosti.

Rum Botran, Ana Trade Poreč

Rum EL DORADO

Jedan od najboljih rumova na svijetu, rum El Dorado dolazi iz Južne Amerike, i jedan od rijetkih žestica i rumova koji je uspio dobiti titulu Best World Spirit.

Rum EL DORADO, Ana Trade, Poreč, Istra
Guyana, od kud dolazi ovaj famozni rum pripada grupi zemalja koje proizvode najbolje rumove na svijetu.

Metode Soleras, tradiconalna španjolska metoda dozrijevanja i iskustvo enologa iz destilerije Demerara, ovaj rum su doveli do samog savršenstva.

U ponudi su industrijski rumovi bijeli, zlatni i tamni, kao i Vintage od 12,15 i 21 godinu.

Takođe je u ponudi verzija Spised, Overprofi 70%, kao i zlatni pobjednik u kategoriji Cream Liqer.


Rum DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVA

Exsluzivni rum ´Diplomatico reserva Exclusiva´ , bogatog okusa sa osvojenom zlatnom medaljom 2007.godine.

Rum DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVA, Ana Trade Poreč

Adresa

Velog Jože 17
52 440 Poreč

2020@Copyright  ANA TRADE POREČ - All right reserved. Created by ProBiz