RUM zacapa

Rum Zacapa smatra se jednim od najboljih na svijetu. Sazrijeva i miješa se u 'House Above the Clouds', na 2300 metara nadmorske visine, svježi planinski zrak usporava starenje, dopuštajući Zacapi da miruje i razvije karakter.
Zacapa koristi jedinstveni proces Sistema Solera koji se temelji na stoljetnom načinu sazrijevanja - stari španjolski način sazrijevanja šerija, spajanje ruma različitih godišta u nizu bačvi u kojima su prethodno čuvani američki viskiji, slatki šeriji i fina Pedro Ximenez vina.
Cijeli proces vješto nadgleda 'Master Blender' Lorene Vasquez.
Rum ZACAPA 15 ANOS CENTENARIO , Ana Trade, Poreč, Istra

Rum ZACAPA 15 ANOS CENTENARIO

Ovaj rum iz serije Zacapa je novitet i pojavio se prvi put u jesen 2004 god. u Milanu na promociji nove linije Zacapa.

Specijalna mješavina prirodnih rumova « Anejos» i metoda Soleras ovaj će rum dovesti jako brzo do samog vrha prirodnih rumova.

Na degustaciji i komparaciji nazočno je bilo 150 degustatora iz cijele Europe, koji su ga ocijenili maximalno, ali pravi rezultati se moraju sačekati na Barbadosu.

Njegovo vrijeme tek dolazi, jer sve njegove osobine i karakteristike, već su u Milanu pokazale da je riječ o Grand-rumu.

Servira se u konjak čaši, ali i sa ledom u ljetnim danima.

Godinu dana poslije, 2005 godine u Barbadosu osvaja prvu zlatnu medalju i dolazi na tron kao najbolji prirodni rum na svijetu.


Rum ZACAPA 23 ANOS CENTENARIO

Povijest ovoga ruma u internacionalnom smislu počinje 1988 god., kada jedan od osnivača RUM-FEST-a na Barbadosu, sasvim slučajno se našao u prilici da degustira ovaj i samo inicijativno kupuje i prijavljuje ovaj rum na RUM-FEST 1998 godine.

Te iste godine osvaja prvu zlatnu medalju u kategoriji Premium,što će se isto dogoditi u sljedeće tri godine. 2002 god., ponovno na tronu i završava svoje takmičenje sa platinastom medaljom. 2003 god. u predvorju RUM-FEST-a.
Stručni časopis Wine Enthusiast ocjenjuje ga sa 98/100 bodova.

2001 i 2002 na Beverage Tasting Institute di Chicago ocijenjen kao `BEST SPIRIT´, a danas sa punim pravom možemo reći - NAJBOLJI RUM NA SVIJETU!
Rum ZACAPA 23 ANOS CENTENARIO , Ana Trade, Poreč, Istra

Rum ZACAPA 25 GOD. XO CENTENARIO, Ana Trade, Poreč, Istra

Rum ZACAPA 25 GOD. XO CENTENARIO

Rum Zacapa 25 anos XO Centenario je rezultat mukotrpnog, tajanstvenog i pomalo misterioznog rada jednog tima ljudi inspirirani tradicionalnom metodom proizvodnje ruma, koji datira još iz vremena kolonizacije otoka Caraibi od strane Španjolaca.

Karakteristike ovoga ruma su iste kao kod Zacape 23 god-( miris čokolade, vanilije, duhana, drveta u kojemu dozrijeva itd.), ali nešto elegantnije, zaobljene i profinjenije. Tko jedanput proba ovaj rum ne može ga više zaboraviti. Ovaj rum nastupio je jednu godinu dana nakon ruma Zacape 23 na RUM-FEST-u na Barbadosu i uspio osvojiti isto što i prethodni.

Poistovjećuju ga sa najboljim francuskim konjacima, što su u pravilu prirodni rumovi trebali i biti.

Adresa

Velog Jože 17
52 440 Poreč

2020@Copyright  ANA TRADE POREČ - All right reserved. Created by ProBiz